Information

November 6, 2016

ZEMJA

Onceptos himenaeos. Mauris in erat justo. Nullam ac urna eu felis dapibus condimentum sit amet a augue. Sed non neque elit. Sed ut imperdiet nisi. Proin […]
November 6, 2016

NEBO

KSH KLJHVKCVJH KJSHV JKCHVJK VLKSVL HLKVHSFHVLKCXSVHDHVDVJVFSVVKHDFVHDJFHVVH
November 6, 2016

Разградување на органската материја…

Брзо разградување на органската материја и создавање зрел хумус како  основа за плодноста на почвата.Во период од 40-50 дена, со правилна употрба на микробиолошките ѓубрива, органската материја […]
November 6, 2016

Азотофиксацијата на азотот

Процесот на азотофиксацијата на молекуларниот азот од ваздухот е една од поважните задачи која ја извршуваат бактериите во почвата. Азотот во воздухот го има околу 78% со […]
November 6, 2016

Кружењето на фосфорот во почвата

Се знае дека фосфорот во почвата го има во просек околу 0,15%. Најголем дел во земјиштето се наоѓa во облик на неоргански соединенија а остатокот е […]
November 6, 2016

Синтеза на Калиум

Калиумот во почвата  се наоѓа во кристалната мрежа на минералите каде го има 90% од вкупната количината во почвата. Поред овој постои фиксиран незаменлив и променлив калиум.  […]
November 6, 2016

Градинарски кутури

ФОЛИЈАРНО ТРЕТИРАЊЕ На секој 10-15 дена; 10-20 литра на хектар Оргалајф се разредува со вода. Ако се третира со грбна пумпа од 16 литра, се додав […]
November 6, 2016

Употреба во овоштарство

ФОЛИЈАРНИ   ТРЕТИРАЊА 3-5 фолијарни третирања  Оргалајф се разредува со вода. Ако се третира со грбна пумпа на 10 литра вода оди 1/2литар Оргалајф. Ако се третира […]